Extra elektragroepen

Vroeger werden zware apparaten regelmatig op dezelfde eindgroep geplaatst in de stoppenkast / groepenkast. Hierdoor kan er overbelasting ontstaan in uw elektrische installatie. Is dit bij u het geval of heeft u een nieuw zwaar apparaat aangeschaft, dan zal uw groepenkast moeten worden aangepast en moet er nieuwe bekabeling worden getrokken. Zeemanelektro.nl kan deze werkzaamheden veilig voor u uitvoeren.


Zware apparaten

Wanneer een apparaat een vermogen heeft van 2.000 Watt of meer wordt deze volgens de NEN 1010 geclassificeerd als zwaar apparaat. Dat betekent dat dit apparaat op een eigen eindgroep moet worden aangesloten in de groepenkast. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de wasmachine, de wasdroger, de oven of de vaatwasser. Als deze apparaten op dezelfde groep worden gezet en vervolgens gezamenlijk worden aangezet zal de totaalstroom welke nodig is om de apparaten te laten werken groter dan 16 A zijn. Hierdoor zal er overbelasting ontstaan en zal uw hoofdzekering er dus uitslaan.

U kunt door de vakmensen van Zeemanelektro.nl een afzonderlijke eindgroep laten installeren ten behoeve van uw zware apparaten. Wij zijn InstallQ erkend installateur en hebben zegelrecht bij alle netwerkbedrijven in Nederland. Daarom mogen wij alle werkzaamheden aan uw groepenkast uitvoeren en bent u bij ons verzekerd van een veilige aansluiting voor uw zware apparaten.

Apparaten met hoge vermogens moeten op een eigen eindgroep worden aangesloten in de groepenkast. Wanneer dit niet gebeurt en er komt schade uit ten gevolge van een overbelaste eindgroep dan kan het zijn dat de verzekeringsmaatschappij de schade niet vergoed. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen nemen in hun voorwaarden op dat de elektrische installatie in een woonhuis dient te voldoen aan de in de NEN 1010 gestelde eisen.


Uw zware apparaten veilig en vakkundig laten aansluiten?


Deskundig advies

Twijfelt u of u extra groepen nodig heeft? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. De vakmensen van Zeemanelektro.nl zullen u dan vakkundig adviseren en samen met u meedenken om tot de voor u ideale oplossing te komen waardoor u veilig gebruik kunt maken van uw (zware) apparaten.