Erkend SBB leerbedrijf

Zeemanelektro.nl hecht veel waarde aan het opleiden en begeleiden van nieuwe vakmensen in de elektrotechniek. De Wet educatie beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Erkende leerbedrijven zoals Zeemanelektro.nl zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden levert Zeemanelektro.nl een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.


Als praktijkopleider is Zeemanelektro.nl het eerste aanspreekpunt voor de student. Zeemanelektro.nl zorgt voor een leeromgeving waarin de student zo veel mogelijk elektra praktijksituaties meemaakt die hij ook zal tegenkomen in het beroep waarvoor hij wordt opgeleid.

Zeemanelektro.nl heeft als InstallQ erkend installateur voor mbo studenten alle middelen in huis om het vak elektrotechniek zo breed mogelijk te beleven, en waarmee hij of zij na het einde van het opleidingstraject een grote kans heeft op een mooie carrière in de elektrotechniek. Dit kan bij Zeemanelektro.nl zijn of bij één van de vele mooie collega bedrijven van Zeemanelektro.nl.


Zeemanelektro.nl is door SBB erkend als leerbedrijf

Op 1 augustus 2015 startte de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben.

Nu en in de toekomst kunnen Zeemanelektro.nl en andere leerbedrijven en scholen dus rekenen op ondersteuning bij het opleiden van jonge vakmensen in de praktijk. SBB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt-, bpv- en doelmatigheidsinformatie.

Ook maken onderwijs en bedrijfsleven binnen SBB afspraken over thema's op het snijvlak van beroepsonderwijs en bedrijfsleven, zoals kwalificeren en examineren, beroepspraktijkvorming en doelmatigheid. SBB werkt op sectoraal, regionaal en landelijk niveau.


Kernwaarden

SBB heeft drie kernwaarden: verbindend, adaptief en kundig. Deze kernwaarden zijn de rode draad in ons dagelijkse handelen. Het kantoor van SBB staat in Zoetermeer. Onze adviseurs praktijkleren werken vanuit huis in regioteams. Samen vormen we de ontmoetingsplek voor mensen en ideeën.